fredag, maj 22, 2015

Ugglesafari i Västmanland

Sedan mina första möten med sparvuggla i Kolmårdsskogen har jag varit sugen på att se andra sorters ugglor. Under Kristi Himmelsfärdshelgen gjorde jag slag i saken och åkte på ugglesafari i Västmanland med BirdSafariSweden.  På plats fick jag följa med vid en ringmärkning av kattuggleungar i en liten skogsglänta. Senare under dagen fick jag också se slaguggla på nära håll, i samband med kontroll av ungar vid boet. Dagen avslutades med en fantastisk upplevelse, då vi fick se den mäktiga lappugglan jaga över fälten inne i skogen.

6 kommentarer:

 1. Wow, mycket fint. Har själv funderat på att delta på dessa safaris men inte kommit till skott....ännu. Verkar som du är nöjd ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lasse! Ja, visst är jag nöjd med dessa upplevelser :)

   Radera
 2. Vilken härlig utflykt,och lyckat resultat blev det ju också! grattis.

  SvaraRadera
 3. Mäktigt! Jag har hört talas om den där ugglesafarin men aldrig hört någon som testat, men det verkar ju som du fick valuta för pengarna. Ugglor är ju trots allt tillsammans med kattdjuren de coolaste djuren som finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Ugglor är verkligen speciella. Tack Henrik! :)

   Radera