torsdag, maj 07, 2015

En märklig fågel

Här visar jag fyra bilder av en märklig fågel. En kväll då jag tänkt fotografera forsärla fick jag se en fågel som kom flygande uppströms för den lilla fors där jag befann mig. Fågeln rörde sig lite konstigt i luften, tyckte jag. Jag blev nyfiken och gick en bit uppströms till en liten sjö, för att se om jag kunde se den på nytt. En bit bort rörde sig något fram och tillbaka längs vattenytan, i jakt på föda. Efter en stund kom den närmare, och jag insåg att det inte var en fågel jag sett, utan en läderlapp, närmare bestämt en vattenfladdermus!

10 kommentarer:

Henrik sa...

Snyggt! Där hade du lite tur också att den var ute när det var så ljust att man kunde fotografera den också. =) Men det är väl en utmaning i vilket fall, de är ju rätt snabba i vändningarna...

tobias sa...

HÄFTIGT!!

Lena sa...

Åh vad häftigt!! Det måste ha varit en upplevelse.

Lasse sa...

Ovanligt och häftigt. Snygga bilder dessutom !

Gustav Rappestad sa...

Tack Henrik! Ja, det var oväntat tidigt på kvällen som "fågeln" visade sig :)

Gustav Rappestad sa...

JA!! :)

Gustav Rappestad sa...

Ja, det var det Lena! Framförallt att den var kvar en liten stund, så jag hann med bilder och betraktelse... Tack för kommentaren! :)

Gustav Rappestad sa...

Tack ska du ha Lasse! :)

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Ja,det var en ovanlig fågel,tror aldrig jag sett en dylik! Spännande möten man kan råka ut för,och bra gjort att hinna med!

Gustav Rappestad sa...

Ja, man vet aldrig på förhand vad som kan dyka upp, så det är alltid spännande att ge sig ut. Tack Janne! :)