lördag, maj 23, 2015

Majlommar i Kolmårdsskogen

Efter påskhelgen hade jag ett inlägg med många bilder av storlom. Även under maj månad har det givits ett flertal möjligheter att fotografera denna fågel. Det finns en mystik kring storlommen som påverkar mig som fotograf. Det är stimulerande för fotograferandet när ett motiv så tydligt väcker känslor, men samtidigt kan det hämma experimenterandet med en mängd föreställningar om hur motivet är och hur det ska vara på bild.

Jag lyssnar på fotovännen Mårten, som skrev att storlommen ger skogen sin mystik och den mörka sjön sin själ. För visst har han rätt, det är något väldigt speciellt med den här fågeln, som man blir varse då man möter den i någon av de många skogssjöarna. Möten som förvånar, förundrar och förtrollar. Jag söker vidare efter dessa känslor i mitt bildspråk och visar tolv bilder med storlom från maj månad.

8 kommentarer:

Erik Koffmar sa...

Grymma bilder!
Den tredje bilden har riktigt mycket känsla och mystik... riktigt snygg!

Ha en bra helg,
Erik

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Erik :) Ha en bra helg du också!

Mårten Lundgren sa...

Storlommen är fantastisk! ;)
Snygga bilder Gustav på min favoritfågel, där bild 2 är min absoluta favorit.

Gustav Rappestad sa...

Det betyder mycket för mig att höra att just du hittade en favorit bland mina bilder av storlommen. Tack så mycket Mårten för kommentaren! :)

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Dom två första,och dom två sista tycker jag är klockrena,bra jobbat!

Gustav Rappestad sa...

Oj, det var roligt att höra! Tack ska du ha Janne :)

Malin Ellisdotter H sa...

Jag tror bestämt att jag fastnar för dom två första i svartvitt. Särskilt den allra första... det är något speciellt med den, som om det dragits en gräns där lommen simmar ensam på sin alldeles egen halva.

Gustav Rappestad sa...

Roligt att höra Malin! Ja, den blev ganska uppdelad, jag tyckte om ljusspelet på den "andra sidan". Tack! :)