fredag, februari 20, 2015

Nyfikna på varandra

Fotografering av djur blir inte alltid som man tänkt sig. Beter man sig olämpligt så skrämmer man bort djuret man tänkt fotografera, alltför uppjagad och entusiatisk över det efterlängtade mötet. Jag vet, egentligen, att det är klokast att ta det lugnt, röra sig långsamt och att låtsas titta åt ett annat håll. Det kan jag ibland ha svårt att minnas när jag väl är på plats i naturen, på god väg att få uppleva det jag hoppats på.

Vid det här mötet med rödräven tror jag att jag gjorde det mesta rätt. Jag tog det lugnt, och turligt nog närmade sig räven med nyfiken blick. Jag kunde därför göra de här bilderna utan att skrämma iväg den. Jag ska göra mitt bästa för att behålla samma lugn vid kommande möten med djuren i naturen.

8 kommentarer:

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Ja här måste du ha uppträtt klokt förstår jag,inte ofta man får sådana tillfällen! Mycket fina s/v-bilder.

Gustav Rappestad sa...

Det var mest tur! Roligt att höra att du tyckte bilderna var fina :) Trevlig helg!

Erik Koffmar sa...

Oj så många fina bilder det har dykt upp här på din blogg sedan jag besökte den sist. Gillar de S/V fågelbilderna i förra inlägget, mycket snyggt. Det är inte lätt att behålla lugnet när man är ute, men precis som du skriver så vinner man ofta på att ta det lugnt.

Ha det gott,
Erik

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Erik! Vad roligt att höra att du hittade fina och snygga bilder här i bloggen :)

Sture sa...

Fina rävbilder, hur länge fick du vänta för att få till dem?

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Sture och välkommen till bloggen! :) Inte särskilt länge, kanske 20 minuter, på ett ställe där jag tidigare sett flera rävar.

Malin H sa...

Många nya inlägg... och många riktigt bra bilder. Dina rävmöten gillar jag mycket. Fin känsla och uttryck i samtliga bilder!

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Malin! :)