söndag, augusti 24, 2014

Gyllene råbock

Med det här inlägget avslutar jag veckans tema, rådjur. Jag hoppas att ni har uppskattat några av bilderna! Oavsett vilket så får ni gärna lämna en kommentar till något av inläggen.

Råbock #1, Kvillingeslätten (2014)

Det här mötet, med råbocken i solens allra sista strålar på en vall full av blomster, kommer jag inte att glömma i första taget. Förhoppningsvis aldrig!

Råbock #2, Kvillingeslätten (2014)

Råbock #3, Kvillingeslätten (2014)

Veckans inlägg på tema rådjur har varit

8 kommentarer:

 1. Det här Gustav är bilder skapade på ett mästerligt sätt, med ljuset i den gyllene färgen. Förstår att detta måste ha varit en fin upplevelse som du förmodligen aldrig kommer att glömma. Det fina med naturfotografering är att man ofta samlar på sig sådana möten/tillfällen i naturen, när den visar sina allra, allra vackraste sidor. Min favorit blir utan tvekan bild nummer tre där rådjuret har en mycket fin blick bakåt i bilden och det gyllene ljuset målar dess konturer. Mycket fint komponerat och fotat Gustav!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det värmer med sådant beröm! Du har så rätt i att dessa möten/tillfällen är roliga att samla på sig. Bilderna gör guldkornen lättare att minnas. Roligt att höra att du hittade en favorit bland de tre bilderna. Tack igen! :)

   Radera
 2. Otroligt vackert ljus! Är den gyllene råbocken i paradiset? Vet inte riktigt vad det är för något, men jag tilltalas av de små ljuspunkter som flyger runt råbocken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hannes! Ja, här blev ett kraftigt motljus som nästan lyser rakt in i objektivet. De små ljuspunkterna är flygfän, belysta av solen, som råkar befinna sig i skärpeplanet. Prova att ta en bild i motljus på kvällen så får du säkert liknande "ljuspunkter". Man kan ta bort dem i efterbehandlingen, men jag tycker det är finare att låta dem vara kvar :)

   Radera
 3. Tycker du har presenterat några väldigt väldigt fina bilder Gustav. Tack för upplevelsen. Tycker även idén med temavecka då och då är ganska bra. Ser fram emot tema vildhästar ☺

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. Oj! Det var ett smickrande omdöme, Lasse. Tack!

   Radera