lördag, december 31, 2016

Fotoåret 2016

Idag tar fotoåret 2016 slut, ett år som likt 2015 varit späckat av upplevelser. Tittar jag i arkivet för 2016 inser jag hur många nya platser jag fått uppleva, i Kolmårdsskogarna och på Kvillingeslätten samt ute i Sankt Anna skärgård. Jag har också vidgat mina vyer genom besök i bland annat Sörmland, Mullsjö, Skåne och Stockholm. Under året har jag likt 2015 upplevt en stora mängd djurmöten som också lett fram till en mängd nya djurbilder. Förutom detta har jag också tagit ett steg framåt med mina landskapsbilder, bland annat genom fin hjälp vid mitt besök i Mullsjö. Jag har också utmanat mig själv genom att göra fler självporträtt. Ett urval av årets bilder hittar ni på sidan Bilder i urval 2016.

Jag vill särskilt tacka er som lämnat värdefulla kommentar och givit återkoppling till mina bilder under året, antingen det skett här i bloggen eller muntligt. Varmt tack!

Väljer att visa femton djurbilder i färg ur arkivet för 2016 som jag inte tidigare visat. Den första bilden med råbocken är från Mullsjö i maj. Den andra bilden med storlomsparet är från Kolmårdsskogen i april. Den tredje och fjärde bilden med älgen är från Kolmårdsskogen i april. Den femte bilden med rådjursparet är från Kolmårdsskogen i mars.

Den sjätte bilden med jordugglan är från Sankt Anna i juni. Den sjunde bilden med storlommen är från Kolmårdsskogen i maj. Den åttonde bilden med rågeten är från Sankt Anna i juli. Den nionde bilden med sädesärlan är från Kolmårdsskogen i maj. Den tionde bilden med minken är från Kolmårdsskogen i januari.

Den elfte bilden är storlomen är från Kolmårdsskogen i maj. Den tolfte bilden med älgarna är från Mullsjö i maj. Den trettonde bilden med älgen är från Kolmårdsskogen i september. Den fjortonde bilden med ormvråken är från Sankt Anna i augusti. Den femtonde bilden med amatörfotografen är från Kolmårdsskogen i november.

Önskar er alla ett Gott Nytt Fotoår!

4 kommentarer:

Lena sa...

En härlig samling foton från det gångna året och jag fastnar direkt för den första bildens värme och sagoskimmer. Tack för alla vackra bilder och jag ser fram emot att följa din utveckling under det nya året. God fortsättning på det nya fotoåret!

Henrik sa...

Tjusigt! Nummer 11 är nog min personliga favorit. Ren och snygg komposition utan störande element, fina solstrålar genom dimman, och stillhet och rörelse på samma gång!

Gustav Rappestad sa...

Tack själv Lena, för alla tänkvärda och fina kommentarer under 2016! De är jag väldigt tacksam över. Vi ses, i bloggarna! :)

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Henrik! Vad roligt att du hittade en favorit bland bilderna... :)