onsdag, december 21, 2016

En hökuggla i vår stad!

Under december månad har vi haft en hökuggla på besök i Norrköping där jag bor. Hökugglan är en art som häckar i Norrland men ibland gästar oss i söder under höst och vinter. Under helgen begav jag mig till området för att få se den tillfällige gästen med chans att också få göra mina första hökugglebilder. Tillsammans med Mårten och Jocke fick jag uppleva hökugglans fördosök, den satt och spejade efter byten i kraftledningsstolpar och lyktstolpar kring det öppna fältet. Efter ett par timmar fick vi möjlighet att komma närmare, och ugglan visade sig riktigt oskygg. Visar sex stycken svartvita bilder, mina första på arten och på den intressanta och lite kaxiga individen.

4 kommentarer:

Henrik sa...

Coolt! En sån hade vi här på Hisingen för några år sedan också. De är lite roliga eftersom de är aktiva mitt på dagen. Men den här verkar inte haft några problem med kråkor som mobbar den? Vi kanske har fler kråkor här...

Gustav Rappestad sa...

Visst är det! Nej, inga mobbande kråkor under tiden jag var där. Dock hörde vi några dispyter med nötskrika på avstånd... :)

Lena sa...

Åh vilka fina bilder, gillar ugglor trots att de är fåglar ;-)
Fastnar lite extra för de två sista bilderna.

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Lena! Roligt att höra att du gillar ugglor, det gör jag också... :)