torsdag, december 31, 2015

Tack ska du ha!

Fotoåret 2015 är snart till ända. Inte hade jag kunnat drömma om att jag skulle få uppleva så många fantastiska möten, besöka så många nya platser och få så mycket respons på mina bilder. Jag känner en djup tacksamhet över detta. Tack ska du ha år 2015! Tack till dig, käre besökare!

Som ett sista inlägg för året passar jag på att visa fem svartvita djurbilder från 2015, som inte tidigare har visats i bloggen. Den första bilden med räven är från Kvillingeslätten i januari. Jag hoppas att även januari 2016 bjuder på nysnö över fälten med nya bildmöjligheter och fotografering av räv.

Den andra bilden med kungsfågeln i alen är från Mullsjö i april, det Mullsjö som jag besökte för en heldag med Terje Hellesø. Kanske blir det en ny heldag under 2016?

Den tredje bilden med älgen är från Kolmårdsskogen i juni. Det var en mycket tidig morgon, så som morgnarna är under sommaren, när man går upp strax efter att man gått och lagt sig. Ett av de finaste djurmötena under året, som helt klart var värt en förlorad sovmorgon.

Den fjärde bilden med rådjursfamiljen är även den från juni, en varm och stilla kväll i Kolmården. Den femte och sista bilden i inlägget är från en resa till Sörmland, en härlig kväll i mitten av september då kronhjortarna sökte sig ut ur skogen för att beta av klövervallen.

8 kommentarer:

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Älgbilden kan väl inte bli mycket bättre...Ser fram emot nya bilder 2016!

Gustav Rappestad sa...

Haha! Stort tack Jan-Olov! Är inte förvånad att du valde ut dubbelexponeringen bland bilderna, har förstått att du är lite förtjust i sådana. Ser fram emot att följa dig också, under 2016! Tack för din kommentar :)

Malin Ellisdotter H sa...

Underbara bilder... Och god fortsättning på det nya året.

Ps Du är så välkommen tillbaka, Gustav.

Mårten Lundgren sa...

Mästerliga bilder du visar upp här Gustav och tack själv för att du delar med dig och inspirerar med dina bilder. =)
Gott Nytt (foto)År på dig!

Terje sa...

En kavalkad med starka svartvita bilder från 2015, där jag blev ordentligt förtjust i den tredje bilden på älgen! Du är välkommen tillbaka till Mullsjö, den skulle vara riktigt trevligt! Gott Nytt 2016 Gustav, hoppas det blir minst lika framgångsrikt som 2015. :)

Gustav Rappestad sa...

Oj! Tack så mycket Malin! Önskar dig en god fortsättning! :)

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Mårten för de värmande orden! Låt oss fortsätta att inspirera varandra. God fortsättning! :)

Gustav Rappestad sa...

Tack ska du ha Terje! Roligt att du hittade en bild som du blev förtjust i :) Jag får återkomma gällande heldagen! God fortsättning på det nya fotoåret! :)