söndag, januari 11, 2015

Skymning med rävarna

Under lördagen föll snö över Norrköping och målade landskapet i vitt. Först under eftermiddagen minskade snöfallet lite grann. När det börjat skymma åkte jag ut för att titta efter rävar på slätten. Till följd av det vita landskapet var rävarna förhållandevis lätta att upptäcka, varför jag fick fler fotograferingsmöjligheter än vad jag hade vågat hoppas på.

11 kommentarer:

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Mycket duktigt måste jag säga,dom verkade inte ha nån koll på dig heller när du kunde få så många fina bilder! snyggt jobbat.

Gustav Rappestad sa...

Stort tack Janne för din kommentar! :)

Mårten Lundgren sa...

Det är en riktigt härlig serie med rävbilder som du har fått till Gustav! ;)
Jag fastnar lite extra för bild 1 och 7. Där tycker jag att du har fångat räven på ett mycket stiligt sätt. Nu på vintern är de dessutom stiliga i sin långa vinterpäls. Måste ha varit roligt att få ett sådant fint möte?!

Gustav Rappestad sa...

Det var riktigt roligt att få uppleva dessa möten i lördags. Visst håller jag med dig i att vinterpälsen hos rävarna är vacker. Tack så mycket för din kommentar Mårten! Roligt att du hittade några bilder som du fastnade lite extra för :)

Malin H sa...

Helt (fantastiskt) underbara bilder på räven! Vilken personlighet!

Hannes Theander sa...

Så fint! Ettan och femman är mina favoriter. Tycker även mycket om kompositionen i sexan. Trevligt med textur i bakgrunden i ettan och sexan. Och, vilken uppsyn! :-)

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Malin för din kommentar! Roligt att du gillade bilderna. Det är minst två olika rävar :)

Gustav Rappestad sa...

Tack Hannes, roligt att höra att du tycker om bilderna! Bild ett är tagen genom bilens fönsterruta.

Hannes Theander sa...

Oj, jaha. Det kan man inte precis säga gjorde bilden någon skada. Trodde det var bakgrundsoskärpan, men det kanske är fönstret som lägger en tunn film över bilden, men som inte framträder på räven då den är i så stark kontrast mot snön.

Fint oavsett! :-)

Erik Koffmar sa...

Wow! Riktigt läckra bilder. Kul att du kunde komma så nära, hur nära var du? Lite avundsjuk blir jag, rävar är så häftiga.

Ha en bra helg,
Erik

Gustav Rappestad sa...

Tack så väldigt mycket Erik! Mellan två och tio meter skulle jag gissa på. Bilderna är tagna från gömsle (bilen), med ett 300 mm. Rekommenderar att du ger dig ut om/när ni får snötäckt mark, då är rävarna så mycket lättare att upptäcka :)