söndag, januari 04, 2015

Kuslig dröm om skogen

För en tid sedan hade jag en kuslig dröm. I drömmen rörde jag mig snabbt genom skogen, som om jag vore jagad av något eller någon. Det var ingen vanlig mardröm, heller ingen behaglig upplevelse. Skogen var urskogsliknande, och den präglades av en kuslig stämning. Jag hoppas att min dröm inte är ett tecken på att jag vistats för mycket i skogen på senare tid...

Tidigare i veckan stod jag ensam i den djupa skogen, i väntan på mina korvgrillningsintresserade vänner. Jag kom då att tänka på den dröm jag haft, och medan jag väntade försökte jag återskapa bilder ur drömmen. Det blev mycket kamerarörelser, skärpa och oskärpa om vartannat. Här visar jag fyra av dessa bilder.
4 kommentarer:

Hannes Theander sa...

Jo, de framkallar känsla av stress, av att springa i skog med stissig blick för att ta in allt på en gång. Det är ju inte enbart mörker i dem, utan även ljusare färger, vilket jag tolkar som att drömmen inte var alldeles likt en mardröm.

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket för din tolkning Hannes :)

Malin H sa...

Fem starka bilder, Gustav.
Att drömma om att bli jagad är något vi alla nån gång drömt en eller flera gånger.

En länk om just dessa drömmar som du kan läsa (om du vill):

http://www.huffingtonpost.com/2011/07/13/dreams-about-being-chased_n_891410.html

Gustav Rappestad sa...

Intressant läsning som du länkar till Malin, och tack för kommentaren! :) Kanske kan jag lära mig något av att analysera min dröm. Tyvärr minns jag inte så mycket av vem eller vad det var som jagade mig... kanske kommer drömmen åter...?!