tisdag, september 20, 2016

Ännu en havsörn

Efter förra helgen skrev jag om ett möte med havsörn vid en av skogssjöarna i Kolmårdsskogen. Även den här helgen blev det ett möte med den mäktiga fågeln, vid en helt annan sjö, ungefär två mil fågelvägen från den tidigare.

Jag funderar lite kring detta. Är det så örntätt i skärgården att havsörnen kommer att bli ett allt vanligare inslag i Kolmårdsskogen? Är det här en tid på året då havsörnens årsungar söker sig egna revir? Eller är det så enkelt att det är samma fågel, som förföljer mig?! Haha!

Visar en bild från mötet, en dubbelexponering, september 2016.

8 kommentarer:

Mårten Lundgren sa...

Havsörnen är i princip lika vanlig vid insjöar som vid kusten. Att den ökat i antalet de senaste decennierna har säkert bidragit till att man allt oftare ser den vid både mindre och även större insjöar. Så det är egentligen inget konstigt att hitta örnar vid insjöarna. Kanske visar de sig lite mer nu när alla badgäster lämnat sjöarna och stillheten i skogen åter lagt sig efter en varm sommar?!

De är stora och fascinerande och alltid lika mäktiga att möta dessa fåglar. Riktigt fina bilder du har fått till Gustav, bra jobbat! ;)

Lena sa...

Fin bild, det ljusa mellan lövverket ser nästan ut som dimma. Och jag tror helt klart att du är förföljd ;-)

Gustav Rappestad sa...

Det låter logiskt. Jag kan inte minnas att jag sett en havsörn i Kolmårdsskogen innan dessa två möten, så jag blev riktigt förvånad. I skärgården ser jag dem väldigt ofta.

Håller helt med, det är mäktigt att möta dem. Tack så mycket Mårten! :)

Gustav Rappestad sa...

Visst är det lite dimma eller dimstråk över sjön, där mellan grenarna. Tack ska du ha Lena! Roligt att höra att du tycker att bilden är fin. Vi får se om jag får fler möten med den efterhängsna örnen... ;D

Malin Ellisdotter H sa...

Bilden säger så mycket om ensamhet och även saknad. Jag tror att havsörnen vill ha någon att dela upplevelser med, någon som kanske kan se det inre landskapet på samma sätt. Ljuset är bara magiskt fint. Lysande bild helt enkelt - med både känsla för komposition, ljus och symbolik. Riktigt bra, Gustav.

Kanske är det så, att han förföljer dig?

Gustav Rappestad sa...

Stort tack för dina tankar om bilden, Malin. Det gläder mig riktigt mycket att få höra att du tycker om den! :)

Hannes Theander sa...

Väldigt fin bild Gustav! Tycker det var en passande tanke med en yngre havsörn som sitter där och funderar på om den har kommit hem. Härliga färger. :-)

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Hannes! Det var roligt att höra... :)